Uus tagasiistutamise teenus - Metsaühistu teenused

Uus tagasiistutamise teenus

Kevadel käivad teadupärast usinad metsa uuendustööd ja ka sellel kevadel on metsameestel käed-jalad tööd täis. Tänavu on Metsaühistu toonud oma liikmete jaoks turule täiesti uue, metsa tagasiistutamise teenuse.

Kuna globaalsed tarneahelad on purunenud, siis on paljud ettevõtjad Eestis pannud projektid pausile, mis omakorda on vähendanud nõudlust puidu järele.

Paraku tähendab metsa seismajäänud puit metsaomanikule suurt rahalist kaotust kuna juba ülestöötatud puidu kvaliteet langeb. Seetõttu hakkas Metsaühistu oma liikmetele pakkuma metsa tagasiistutamise teenust. 

Metsaühistu puidu tagasipaigalduse projektijuhi Daniel Puitpäki sõnul võimaldab teenus reguleerida puiduvoogusid, mistõttu on see metsaomanike seas väga hästi vastuvõetud. „Kui näiteks metsaomanikule ostja pakutud hind ei meeldi, siis ei pea ta oma puitu müüma, vaid saab selle uuesti metsa tagasi istutada ning oodata paremat turukonjunktuuri.“ rääkis ta.

Puitpäk lisas, et metsamehed on metsa majandades lähtunud alati põhimõttest “võta, kuid pane tagasi” aga nüüdne teenus võimaldab seda teha täitsa uuel, kvalitatiivsel tasemel.

Loe veel samal teemal: tagasiistutamise teenus

Seotud artikklid: