Võrumaa Metsaühistu juhatuse esimees Aigar Paas 50 - Metsaühistu

Võrumaa Metsaühistu juhatuse esimees Aigar Paas 50

19. juulikuu päeval peab oma poolesajandat juubelit Võrumaa Metsaühistu juhatuse esimees Aigar Paas.

Põline Võrumaa mees Aigar on metsandusega seotud olnud juba pikka aega. „Eks ma metsade keskel sündinuna olen armastanud metsa kogu aeg. Juba kooli lõpetades hakkasin tööle metsavahina ja sellena töötasin kuni esimese koondamislaineni. Nii see töö mul ka lõppes. Siis aga tuli peale erametsanduse periood, majandasin ise. Ja ka Keskkonnainspektsiooni periood oli, töötasin metsagrupis. Nii et mitmelt poolt olen seda metsandust näinud.

Aigar Paas. Võrumaa Metsaühistu

Metsaühistus olen liige olnud juba nii kaua, et ma tõesti enam ei mäleta, kuna ma sinna liikmeks astusin. Ja nüüd kutsuti siis ka juhatuse liikmeks, et tuua ühistusse ehk ka teistsugust mõtlemist. Plaane on mitmesuguseid – proovime rohkem pildil olla ja leida uusi huvitavaid mõtteid igalt poolt. Liikmetega on ka vaja tegeleda, kes liitub ja kes lahkub. Proovime vaikselt edasi minna,“ märgib Aigar tagasihoidlikult. Vaikselt edasiminek on siiski kergelt kahtluse all, kuna Võrumaa Metsaühistu liikmete arv on üle tuhande. Sellega nõustub ka Aigar, kes lisab, et kahjuks tema ei oska oma saba kergitada ja peab jätma selle teiste teha.

Lisaks metsaühistule on Aigar tegev ka maaturismis, mis teistpidi on seotud ka metsandusega. Oma turismiettevõtte läheduses tegeleb Aigar puhkemetsa kujundamisega. „Inimene peab saama metsas viibimisest naudingut. Materjali müük on mul teisejärguline, ma saan põhitulu just metsas viibijatest. Kasutangi metsa teistel eesmärkidel. Mul on siin ka näiteks just sellise mõttega majandatud kinnistuid, et neid oleks ilus vaadata.“

Sel aastal kandideerib Aigar ka parima metsamajandaja konkursil, kus ta kandideerib teiste metsa kõrvalkasutajatega.